|    |    |     
 
29. 11. 2019. Petak, 21h
Ulaznice: 65kn do 1.10. / 80kn do 29.11. / na dan koncerta 100kn

ACID ARAB
 
 
 

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a I glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album “Jdid”.

Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-I Guido Minisky iHervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe.

Acid Arab - Stil

U početnoj fazi karijere, Guido I Hervé izdali su nekoliko EP-a pod zajedničkim imenom “Collections Series”na kojima su se našli remiksevi i suradnje s drugim producentima. U 2016. Acid Arab je već bio ozbiljan glazbeni projekt kojem su se pridružili Pierrot Casanova, Nicolas Bornei sjajni alžirski klavijaturist Kenzi Bourras. Kenzi je u početku bio samo gost na live nastupima Acid Araba, da bi ubrzo postao i punopravni član kolektiva.

2016. je bila godina u kojoj su izdali svoj debitantski album “Musique de France” koji im je donio nominaciju za Victoire de la Musique, nagradu koju dodjeljuje francuska glazbena industrija, a u Engleskoj su bili nominirani za Worldwide Awards Gillesa Petersona.

Nedavno su lansirali vlastitu izdavačku kuću, Acid Arab Records, s ciljem otkrivanja inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i s Bliskog istoka kojima bi potom dali šansu I distribucijske kanale za promociju njihove glazbe.

Acid Arab - Gul l’Abi 

Drugo službeno izdanje Acid Araba, album nazvan “Jdid”, izlazi 18.listopada, nakon čega kreće promotivna svjetska turneja. Spomenuti klavijaturist Bourras I njegovi alžirski korijeni dali su snažan retrofuturistički pečat ovom albumu kroz sempliranje raï glazbe, žanra nastalog u Alžiru početkom prošlog stoljeća, a koji je postao internacionalno popularan tijekom 80-ih I 90-ih.

 
 

Cijena ulaznice je 65 kn do 1. listopada, 80 kn do 28. studenog, te 100 kn na dan koncerta.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju iAcid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Ban. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290kn.


Službena prodajna mjesta:

Entrio
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Rockmark, Berislavića 13, Zagreb

 
 
 
Sponzori